Banner

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις και ανακοινώσεις από τα Οργανωμένα Κοινοτικά Σύνολα των Χανδριών

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΧΑΝΔΡΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τα δύο χρόνια της θητείας του ασχολήθηκε με τις πιο κάτω δραστηριότητες και εκδηλώσεις οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάσθηκαν με θέρμη από τους κατοίκους της κοινότητας μας , τους αποδήμους και φίλους.

 

  1.  Οι Πασχαλινές εκδηλώσεις οι οποίες καθιερώθηκαν την Δευτέρα της Λαμπρής σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο <ΛΕΝΑ> , την ΣΠΕ ΜΑΔΑΡΗΣ και το Κοινοτικό Συμβούλιο.
  2.  Εκδηλώσεις προς τιμή της ΜΑΝΑΣ σε συνδυασμό με διαλέξεις ιατρικού περιεχομένου. Τιμήθηκαν όλες οι πολύτεκνες μάνες με 4 παιδιά και άνω μόνιμοι κάτοικοι του χωριού καθώς και μέλη του Συνδέσμου μας.
  3.  Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις καθιερώθηκαν και γίνονται με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με τον Αθλητικό σύλλογο ΛΕΝΑ και την ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

             - Εκθεση φωτογραφίας

             - Περίπατος στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ από το πυροφυλάκιο ΜΑΔΑΡΗΣ μέχρι το ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ.

             - Διαγωνισμός ζωγραφικής για τους μικρούς μας φίλους.

             - Καλοκαιρινό θέατρο

             - Καλοκαιρινή βραδιά για τους ΝΕΟΥΣ

            - Διεξαγωγή τόμπολας

            - (Χοροεσπερίδα ΛΕΝΑ)

     4. Έκδοση εικονογραφημένου ημερολογίου με φωτογραφίες από τα Χανδριά για το 2010 και το 2011 οι οποίες επιλέγηκαν από την έκθεση φωτογραφίας.

     5. Καθιερώθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου η οποία έγινε στην Λευκωσία και σημείωσε μεγάλη επιτυχία και τα δύο χρόνια.

     6.  Ένα από τα σοβαρότατα θέματα που απασχόλησε το Δ.Σ. ήταν το θέμα επιδιόρθωσης της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

 

Ο Σύνδεσμος με επιστολές του ενημέρωσε όλα τα μέλη για την οικονομική στήριξη και βοήθεια που χρειάζεται η εκκλησιαστική επιτροπή για να πετύχει το δύσκολο αυτό έργο. Έγιναν δε κοινές συνεδριάσεις με την εκκλησιαστική επιτροπή και συζητήσαμε όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν . Ο Σύνδεσμος σε συνεδρίαση του αποφάσισε όπως σταλεί επιστολή στην εκκλησιαστική επιτροπή με συγκεκριμένες εισηγήσεις για την επιδιόρθωση της εκκλησίας. Αναμένουμε την συγκάλεση παγκοινοτικής συνάντησης για ενημέρωση και εκλογή ειδικής επιτροπής η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό και ολοκλήρωση του έργου.

Επίσης το Σύνδεσμο απασχόλησε και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου η οποία σύμφωνα με τις υπάρχουσες μαρτυρίες διαθέτει πλούσιο ιστορικό για το οποίο θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή και διαφύλαξη του. Από πληροφορίες που πήραμε το τμήμα αρχαιοτήτων έχει την αρμοδιότητα για οτιδήποτε γίνει στην εκκλησία και θα πρέπει να γίνουν οι αντίστοιχες επαφές μαζί τους.

Περιμένουμε δε από την εκκλησιαστική επιτροπή να πάρει την σωστή απόφαση για τη διαχείριση του κέντρου η οποία αποτελεί ένα ξεχωριστό θέμα. Τα μηνύματα που πήραμε από τα μέλη μας αλλά και ξένους για τα χρόνια που παρέμεινε κλειστό δεν ήταν ευχάριστα. Ο χώρος αυτός πρόσφερε και θα προσφέρει μια ξεχωριστή νότα στην κοινότητα.

 

    7. Είμαστε στην ευχάριστο θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μια μεγάλη επιθυμία των αποδήμων , φίλων και ολόκληρης της κοινότητας, πήρε σάρκα και οστά και είναι στο τελικό στάδιο. Η συγγραφή ενός βιβλίου για τα Χανδριά ήταν ένα θέμα που μας απασχόλησε από τις πρώτες συνεδριάσεις του Δ.Σ. .Στην πρώτη έκθεση φωτογραφίας που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο δύο συγχωριανοί μας καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί (Ελλάδιος Χανδριώτης –Αλέξανδρος Χριστοφόρου) πήραν την εντολή και έδωσαν την υπόσχεση τους ότι θα ολοκληρώσουν το έργο αυτό. Ο Σύνδεσμος μας ανάλαβε το συντονισμό των ενεργειών και την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας για την επίτευξη του σκοπού αυτού κάνοντας ειδική επιτροπή από μέλη του Συνδέσμου. Σήμερα όπως μας έχει ενημερώσει ο Κ. Αλέξανδρος Χριστοφόρου που είναι ο συγγραφέας του βιβλίου το γράψιμο έχει ολοκληρωθεί. Έτσι θα γίνει επιμέλεια και εικονογράφηση του και θα είναι έτοιμο για την έκδοση προς το τέλος του καλοκαιριού.